Colectie Imagini - vol.10

Colectie Imagini - vol.10

Imaginile generate de Inteligența Artificială (IA) sunt imagini create sau completate de către algoritmi de învățare automată sau rețele neurale artificiale. Aceste algoritmi sunt antrenați pe seturi de date extinse pentru a învăța modele și caracteristici ale imaginilor existente și apoi pot genera noi imagini bazate pe aceste învățări.


Dreamy futuristic cityscape, beautiful, clouds, cinematic lighting

Dreamy futuristic cityscape, beautiful, clouds, interesting colors, cinematic lighting. Is generated by AI.

Peisaj urban din viitor, nori si culori interesante cu iluminare cinematografică. Aceasta imagine este generata de AI.
Dreamy futuristic cityscape, beautiful, clouds, cinematic lighting

Există mai multe metode și modele utilizate pentru generarea de imagini de către IA. Unul dintre cele mai cunoscute modele este Generative Adversarial Networks (GANs). Într-un sistem GAN, două rețele neurale lucrează împreună: un generator și un discriminator. Generatorul creează imagini sintetice și încearcă să le facă cât mai realiste posibil, în timp ce discriminatorul încearcă să distingă între imaginile create de generator și imaginile reale din setul de date de antrenament. Această luptă între generator și discriminator duce la îmbunătățirea calității imaginilor generate de generator pe măsură ce antrenamentul avansează.


Silhouette of person using their phone

Silhouette of person using their phone. Is generated by AI.

Silueta unei persoane care își folosește telefonul. Aceasta imagine este generata de AI.
Silhouette of person using their phone

Imaginile generate de AI pot avea o varietate de aplicații. Ele pot fi utilizate în domeniul artei și creației, pentru a genera tablouri, ilustrații sau imagini abstracte. De asemenea, pot fi folosite în domeniul designului și al modei pentru a crea modele noi și inovatoare. În medicină, imaginile generate de AI pot fi utilizate pentru simulări și analize avansate. În plus, pot fi utilizate și în alte domenii, cum ar fi jocurile video, animația, publicitatea și multe altele.

Airplane taking off at sunset, dark blue sky

Airplane taking off at sunset, dark blue sky, in the distance on the lower right the top of a mountain. Is generated by AI.

Avion care decolează la apus și cer albastru închis, în depărtare vârful unui munte. Aceasta imagine este generata de AI.
airplane taking off at sunset, dark blue sky
airplane taking off at sunset, dark blue sky

Este important de menționat că imaginile generate de AI pot varia în calitate și realism în funcție de algoritmul și setul de date utilizat în antrenament. Uneori, imaginile generate pot avea anumite artefacte sau să nu fie perfecte din punct de vedere al detaliilor.


Close Up Portrait Red Robot Far Away Blue Wall

Close Up Portrait Red Robot Far Away Blue Wall. Is generated by AI.

Portret Robot roșu pe fundar un perete albastru. Aceasta imagine este generata de AI.
Close Up Portrait Red Robot Far Away Blue Wall
Close Up Portrait Red Robot Far Away Blue Wall 

Totuși, tehnologia în acest domeniu este în continuă evoluție, iar generarea de imagini de înaltă calitate devine din ce în ce mai posibilă pe măsură ce se fac progrese în cercetare.


The long wooden pier, elegant

The long wooden pier, elegant. Beautiful mountains over the horizon. Is generated by AI.

Ponton lung din lemn, elegant. In departare munți. Aceasta imagine este generata de AI.
The long wooden pier, elegant
The long wooden pier, elegant 

*Aceste ilustrații, generate de inteligența artificială, reprezintă o fuziune inedită între tehnologie și artă, capturând esența creativității contemporane într-o manieră neașteptată și inspiratoare.

Imaginile prezentate au fost create utilizând inteligența artificială, mai precis algoritmul Midjourney, pentru a genera inițial o bază vizuală. Ulterior, aceste imagini au fost supuse unei editări grafice pentru a asigura forma și detaliile corecte, îmbunătățindu-le astfel estetica și coerența.